Fotografia de l'Acte Inaugural del Youth Act

Joves activistes de 15 països diferents, es troben al Fòrum Internacional Youth Act!

Del 22 al 27 de novembre, Barcelona ha acollit el primer Fòrum Internacional Youth Act!, que ha acostat lluites juvenils i joves activistes de més de 15 països. El Fòrum ha servit per visibilitar diferents reivindicacions i propostes d’acció a l’hora de fer front als reptes comuns d’una generació. Les jornades han estat organitzades pel Consell de la Joventut de Barcelona de manera conjunta amb Servei Civil Internacional i gairebé totes les activitats s’han pogut gaudir en format presencial i online.

El tret de sortida

Dilluns 22 de novembre vam donar el tret de sortida del Fòrum a la Lleialtat Santsenca amb activistes del Congreso Nacional Indígena (Mèxic); el Moviment de Joventut Revolucionària (Kurdistan); Gareth Sella (Colòmbia); La Pública a Judici i l’Assemblea d’Insubmissos (Barcelona). En el debat, moderat pel periodista Alaaddine Azzouzi, es va parlar sobre les lluites que s’estan duent a terme des dels diferents territoris, dels mecanismes de repressió i de la solidaritat entre pobles. En l’acte d’inauguració hi va haver presència de diferents organitzacions del territori i especialment representació institucional.

LaFede.cat va acollir les activitats de la tarda que van consistir en una xerrada i un taller. Per començar, vam parlar sobre la Mediterrània oblidada amb activistes joves del Sàhara, Palestina, el Líban i Itàlia. En segon lloc, va tenir lloc un taller sobre el videoactivisme com a eina de protecció contra la repressió impartit per Novact.

Fotografia de l'acte inaugural del Youth Act
Jornada Inaugural del Youth Act a la Lleialtat Santsenca

Una setmana plena de debats i xerrades

La Fontana va reunir les activitats del segon dia, que va començar amb una xerrada sobre els fonaments del racisme estructural i les eines per combatre’l. La jornada va continuar amb una sessió sobre estratègies de lluita a Brasil, Barcelona, el Líban i Hamburg en el combat contra el feixisme.

En l’equador de les jornades vam parlar sobre el paper de les resistències rurals en la lluita contra l’emergència climàtica amb activistes colombianes i membres de la Plataforma Stop JJOO. La següent sessió es va dedicar a les respostes contra el jovenicidi amb activistes de Colòmbia, Mèxic i Barcelona. El dijous no vam programar cap activitat amb l’objectiu de donar suport a les convocatòries del 25N.

El divendres 26 també va estar farcit d’activitats, ja que va haver-hi una xerrada i dos tallers. En la xerrada, que va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra, vam debatre sobre la Renda Bàsica Universal amb joves de diversos col·lectius del territori. A més, la mateixa tarda vam organitzar dos tallers a La Model, un sobre com detectar i actuar quan identifiquem situacions racistes a les entitats i un altre sobre experiències africanes d’ús de la tecnologia pel canvi social.

Fotografia de la jornada de clausura del Fòrum Internacional Youth Act per a joves activistes
Jornada de tancament del Youth Act a l’Ateneu Popular 9 Barris

La recta final

Vam encarar la recta final del Fòrum a l’Ateneu Popular de Nou Barris amb una jornadaen dissabte, on va haver xerrades sobre models policials i estratègies organitzatives i un taller sobre la importància de les emocions. També es va dur a terme un vermut, un dinar a càrrec d’Abarka Coop i finalment, un concert de tancament amb Senyor Oca.

Aquest Fòrum no hauria estat possible sense la dedicació de totes les persones activistes, talleristes i voluntàries i el suport de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

QUÈ ÉS YOUTH ACT!? QUÈ ÉS YOUTH ACT!? QUÈ ÉS YOUTH ACT!?